EAThink – Eat Local, Think Global
Am fost extrem de încântati, atât noi ca profesori, cât si elevii, să lucrăm impreună in acest proiect. Dezvoltarea globală ne determina pe toţi să interacţionăm si să gândim cumva la scară globală, să cumpănim altfel alegerile pe care le facem când vine vorba de alimente şi alimentaţie. Întreaga acţiune a proiectului EAThink a avut drept ţintă pregătirea elevilor şi profesorilor în ceea ce priveşte responsabilităţile lor ca şi cetăţeni ai unei societăţi globalizate. Rolul educaţiei şi al educatorilor devine astfel esenţial pentru a permite tinerilor să îşi dezvolte propriile instrumente critice necesare pentru a deveni cetăţeni ai societăţii globale contemporane.
În acest proiect am avut ocazia să desfăşurăm lecţii de bună practică, să participăm la concursul de foto-reportaje, care ne-a adus locul I la nivel naţional, să interacţionăm in cadrul activităţii “ Un nor de alimente”, să participăm la concursul de video-spoturi cu tema “Pe gustul tău”, iar acum ne pregătim să dezvoltăm o microgrădina la nivelul şcolii. Ne place tot ceea ce facem şi, deşi uneori pare o joacă, luăm lucrurile extrem de în serios.
La o scară mai largă, proiectul a urmărit şi a reuşit să consolideze competenţele şi cunoştinţele profesorilor, ca parte a Educaţiei pentru Cetăţenie Globală.Acest proiect a oferit elevilor oportunitatea de a afla mai multe informatii legate de dezvoltarea globală sustenabilă, de a conştientiza necesitatea implicării în obţinerea alimentelor, dar şi despre alegerile în ceea ce priveşte produsele alimentare.
Prof. Anton Adriana – Colegiul Economic Buzău, România