Pe gustul tău

 În data de 16 februarie 2017 o echipă de 10 elevi din clasa a XI-a H, Colegiul Economic Buzău, coordonată de profesorii Cercel Carmen și Cristea (Stancu) Diana-Mihaela, a realizat un videoclip cu titlul ”Decât să risipiți, mai bine oferiți!” în cadrul proiectului EAThink, în colaborare cu Asociația Agenda 21.
       Așa cum spune titlul videoclipului, ideea urmărită de echipa implicată a fost diminuarea risipei de alimente, consumul rațional, capacitarea faptului că există oameni nevoiași aflați la limita subzistenței pentru care mancarea este o necesitate.
      Plecând de la aceste date, echipa de elevi și profesorii coordonatori și-au imaginat în videoclip, sărbătorirea zilei de naștere a unei colege, masa festivă fiind foarte îmbelșugată, cu exces de alimente.O mare parte din aceste alimente a fost aruncată la gunoi, prisosind.În drum spre casă, o parte dintre acești elevi au întâlnit o batrână nevoiașă. Aducându-și aminte câte alimente au aruncat, s-au oprit la primul magazin și au cumpărat lapte, iaurt, pâine, cașcaval, salam, fructe și i le-au oferit.
        Protejând imaginea persoanei implicate, au realizat videoclipul care accentueaza mesajul ”Decât să risipiți, mai bine oferiți!”.