Zaključni seminar projekta Eathink2015 je privabil kar 88 učiteljev

Zaključni seminar projekta Eathink2015 je privabil kar 88 učiteljev

24. oktobra 2017 se je v Kristalni palači v Ljubljani odvil zaključni seminar projekta Eathink2017.

Seminarja se je udeležilo kar 88 učiteljev/ravnateljev iz različnih šol in zavodov, ki so sodelovali v projektu Eathink2015.

V uvodu nas je pozdravila ga. Irma Šinkovec s Sektorja za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč na Ministrstvu za zunanje zadeve. Seminarja se je udeležila tudi ga. Natalija Komljanc iz Zavoda RS za šolstvo.

Ga. Tamara Urbančič je predstavila zmagovalni video natečaja z naslovom Prehransko svarilo, ter utrinke iz potovanja v Burkino Faso, ki smo ga omogočili dvema učiteljicama.

Osrednja tema seminarja je bila Kako ravnati, da na šolskem ekovrtu ne bo škodljivcev in bolezni, temveč le živali in mikroorganizmi?, ki jo je predstavila permakulturna strokovnjakinja, ga. Jožica Fabjan.

Ker je bil to zaključni seminar projekta Eathink2015, smo osnovnim in srednjim šolam ter zavodom, predstavili izbrane izkušnje z dejavnostmi Eathink2015, kaj vse smo izvedli v okviru projekta ter kako bomo nadaljevali z dejavnostmi v novem šolskem letu. Petra Perne, trenerka globalnega učenja, je predstavila, kako so oz. bodo potekale delavnice globalnega učenja na šoli ter potek razstave »Hrana v oblaku«. Dr. Anamarija Slabe je predstavila priročnik globalnega učenja, ki so ga prejeli vsi udeleženci seminarja. Priročnik je v elektronski obliki na voljo tudi na spletni strani projekta Eathink2015 (dobite ga TUKAJ). Kako so potekale regijske delavnice Šolski ekovrtovi na šolah, pa je predstavila ga. Jožica Fabjan, ki jih je izvajala skupaj z ga. Alenko Henigman.

Po pogostitvi, ki jo je pripravila ekološka kmetija Pri Baronu (Uranjek), je sledila podelitev znakov Šolski ekovrt.

Utrinke s seminarja si lahko pogledate TUKAJ.